Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Hvert femte hundekøb er et impulskøb
De hurtige beslutninger fører til, at hver fjerde hund aflives.

To store brune øjne kigger bedende op på dig, mens en hale logrer håbefuldt. Der er ikke noget at sige til, at man let kan fristes til at tage hunden med hjem.

Ikke desto mindre er det en rigtig god idé at stoppe op og tænke sig om, inden man anskaffer sig en hund, som måske i virkeligheden slet ikke passer ind i hverdagen.

Mange baserer deres valg på farve og pels, men det er jo i realiteten fuldstændig ligegyldigt. Hvis man ikke har sat sig ind i hundens behov for motion og pleje, risikerer man at stå med en hund, som man slet ikke har tid eller overskud til at stimulere. Og så får hunden adfærdsproblemer, siger dyrlæge Lotte Brink.

En undersøgelse fra Dyrenes Beskyttelse viser, at 48 procent af de danske hundeejere anskaffede sig et firbenet familiemedlem baseret på en hurtig beslutning, og at 17 procent af hundene er resultat af et decideret impulskøb.

Hver fjerde aflives

Ydermere har under halvdelen af danskerne søgt information, inden de købte hunden. Konsekvensen er, at hver fjerde hund bliver aflivet på grund af adfærdsproblemer.

Det er foruroligende, at folk ikke tænker sig bedre om. Det er jo fint nok, at man anskaffer sig en hund for selskabets skyld, men man skal virkelig også gøre sig tanker om, hvad hunden har brug for, siger Lotte Brink.

På Hillerød Dyreinternat er man forarget over danskernes shoppevaner på hundemarkedet, og her gør man alt for at undgå, at køberne kommer hjem med en hund, som de ikke nøje har overvejet at anskaffe sig.

Vi er hundens advokat, og det vigtigste er, at hunden får et godt hjem. Vi afviser ofte interesserede købere, fordi vi vurderer, at de slet ikke er klar,« siger ejeren af internatet, Mads Jørgensen, der for at undgå impulskøb også afviser uanmeldte besøgende.

Hundeejer i 40 år

Irene Søbirk har haft hund i over 40 år, og i dag er hun på besøg på internatet for at kigge på en ny hund. Hun har til gengæld nøje overvejet, hvad hun vil have.

Man skal gøre sig klart, at det er stort arbejde at have hund. Jeg kigger efter én, der ikke er for lille og ikke for langhåret, for jeg gider ikke børste den hver dag. Og så skal det i hvert fald ikke være en boxer. Selv om det er en fantastisk hund, bliver det for besværligt med al den mundsavl, siger Irene Søbirk.

Tag dig tid - 5 gode råd

1 - Lad dig ikke forblinde af en nuttet, lille hundehvalp - det fører ofte til impulskøb.

2 - Vær ærlig, når du overvejer! Har du fire timer om dagen til en hund, eller har du én time?

3 - Giv dig god tid til at finde den race, der passer bedst ind i din hverdag.

4 - Tænk ikke kun på, hvad hunden kan give dig - det er lige så vigtigt, hvad du kan tilbyde den.

5 - Du kan altid få råd og vejledning hos Dyrenes Beskyttelse.

Kilde: DB.
Artiklen er lagt online d. 10-11-2011 16:12:12 og er ikke opdateret siden den blev lagt online