Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Gode råd om handling i agility
Modsat ”handlingen” ved lydighed skal en agility-hund kunne styres fra begge sider, så når man finder ud af at man vil gå til agility, er det en god ting at starte med at lære hunden at komme på “Plads” på den højre side. Man starter helt enkelt forfra med indlæringen af “plads” men denne gang på din højre side (selvfølgelig med en ny kommando) man begynder gerne med at lokke hunden over på den højre side med en godbid og sige det signal man har valgt at bruge, husk det skal være lige så kort som Plads , jeg bruger selv ordet “KIP”. Husk det samme signal derefter skal bruges hver gang man vil have hunde over på højre side. Det er selvfølgelig altid en god ting at kunne kalde sin hund ind på højre side, under andre omstændigheder, for eksempel når man går på gader og stier og møder andre hunde der ikke kan lide ens hund eller omvendt, således at man selv er imellem de 2 hunde.

Det er også en “vigtig” ting at kunne dirigere sin hund til både højre og venstre når hunden er foran en, og dette kan indlæres simpelt og effektivt ved at man, når man går tur med sin hund, ja så er det næsten altid den samme rute man går. Når hunden så af sig selv drejer enten til højre eller venstre, ja, så skynder man sig at “klistre” signalet højre eller venstre på og giver den en godbid. Med denne indlæringsform tager det som regel kun cirka 14 dage til 3 uger før hunden har fattet meningen og begynder at lystre, også på åbne områder. Det er dog vigtigt at huske, at det altid er hundens højre eller venstre side man går udfra.
Nu har vi brugt godbidder til indlæring af disse 2 nye kommandoer, så er det meget vigtigt at huske at når hunden har forstået vores “kommandoer” skal disse godbidder pilles fra igen. Ellers har vi en hund der ikke kan arbejde uden hele tiden at skulle have godbidder, og det sidste vi ønsker er en overvægtig hund. Man skal også begynde at arbejde med kontaktøvelser sammen med hunden, for eksempel tager man dens bedste legetøj og holder det op til brystet medens man går rundt med hunden og træner lydighed med den (dog ikke til almindelig lydighed, for så får i nok ballade med jeres lydighedstræner). Derved får man som regel hunden til at kigge op på én medens man går “rundt”.

Hvis dette ikke virker må man ty til godbidderne igen, man skal dog til stadighed huske at disse skal pilles fra igen hurtigst muligt, og eventuelt erstattes med noget andet. Men kontakten er en vigtig ting at have, når man dyrker agility, så man skal bare klø på og arbejde med den indtil hunden har forstået det, og så selvfølgelig holde denne øvelse ved lige, ved at genoptage den med jævne mellemrum, dette gælder selvfølgelig for alle øvelser man laver med sin hund.

Kilde: Otto Juul Rendil, Agility instruktør.
Artiklen er lagt online d. 02-04-2012 18:35:41 og er ikke opdateret siden den blev lagt online