Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Frakturer - Brækkede ben hos hund og katte
Brækkede ben er på samme tidspunkt både let nok at forstå, men kan samtidig være ganske kompliceret. Symptomerne på et brækket ben er, som mange måske kan forestille sig, smerter fra benet. Smerterne vil ofte være så alvorlige, at man ikke kan få lov til at røre ved benet omkring knoglebruddet. Og hunden eller katten vil i hvert oftest halte tydeligt. Frakturer kan blive kompliceret fordi knogler kan brække på rigtig mange forskellige måder og mange forskellige steder på én bestemt knogle. Sidder bruddet eksempelvis tæt på et led, vil det være noget mere kompliceret at få det til at hele godt op.

Både hunde og katte kan også få det, der kaldes en sprængningsfraktur. Det betyder, som navnet antyder, at knoglen er sprængt i flere mindre stykker. Lidt på samme måde som en flækket porcelænsskål.

Behandling af frakturer hos hunde og katte

I tilfælde hvor et knoglebrud er stabilt og ikke i risiko for at rotere, kan man også i nogle tilfælde behandle det brækkede ben med en forbinding, og i nogle tilfælde også uden gips. Særligt ved hvalpe og killinger skal man være opmærksom på, at benet jo vokser mens det heler. Derfor vil en forbinding ofte været et godt valg, hvis det er muligt. Forbindinger både med og uden gips skal nemlig skiftes, og hvis de er lagt rigtigt, passer de perfekt til benet.

Det korte svar på hvad man gør ved et brækket ben er altså, at man tager nogle gode røntgenbilleder, og får vurderet bruddet bedst muligt. Derfra kan man ofte hjælpe hunden eller katten med en midlertidig støtteforbinding sammen med noget stærkt smertestillende medicin. På den måde kan man håndtere de fleste smerter, og man har derfra ofte tid til at få en dygtig kirurg til at vurdere røntgenbilleder og lægge en god plan for den bedste behandling sammen med dig.

Kilde: Trekantens Dyrlæger
Artiklen er lagt online d. 17-09-2021 22:16:36 og er ikke opdateret siden den blev lagt online