Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Hunde og flåter
Hvordan ved jeg om en flåt har siddet for længe eller om den er farlig ?. Man kan ikke selv afgøre om en flåt er farlig, dvs. inficeret med sygdom. Hvis der findes en flåt på dit dyr, skal det fjernes så hurtigt som muligt. Risikoen for at hunden får smitsomme stoffer i blodet, øges jo længere den sidder.

Hvordan fjerner man en flåt ?

For at fjerne flåten bedst anbefales en flåtfjerner eller pincet med let indad buet krog. Forsøg at få fat i flåten så tæt på huden som muligt, og hiv den derefter ligeud, undgå at mase flåten, da den kan at udskille smitsomme stoffer i selvforsvar. Undgå også at komme olie, smør eller noget andet på flåten inden du fjerner det. Risikoen er at flåten derefter kaster op, og dermed transmitterer smittestoffet direkte ind i blodet. Rengør hudområdet, hvor flåten har siddet.

Hvor findes der flest flåter ?

Der findes flåter over hele verden.

Præcis sygdommen fra flåten TBE, forekommer hovedsageligt i Danmark på Bornholm, men er også påvist i Nordsjælland, enkelte tilfælde på Fyn og i Jylland.

Borreliose er vanskeligere at tilskrive et bestemt område, fordi der ikke er nogen anmeldepligt hvis man bliver syg.

Granulocytær anaplasmose spredes via flåter i store dele af Danmark.

Flåterne kan lide at bo i fugtige miljøer, skove og sidde på græsklædte marker eller i lave buske.

Hvorfor behøver jeg flåtmidler til min hund ?

Hvis hunden luftes i områder hvor der er mange flåter, er der en stor risiko for at de støder på dem. Flåter kan bære sygdomme, der kan gøre både mennesker og dyr syge. Hunden kan udover selv at blive syg, risikere at tage flåter med indendørs, der kan gøre folk i hjemmet syge.

Hvor ofte behøver jeg give flåtmidler til min hund ?

Hvor ofte du har brug for at give din hund midler mod flåter, afhænger af hvilken forebyggelse du bruger. Nogle præparater gives én gang om måneden, mens andre gives hver 12. uge. Læs altid indlægssedlen omhyggeligt og følg dyrlægens anvisninger til receptpligtige lægemidler.

Kan jeg give katten det samme flåtmiddel, jeg fik til hunden ?

Nogle præparater kan gives til både hund og kat, men kan variere i styrke og dosering. Bemærk, at nogle præparater til hunde er meget giftige for katte. Læs altid indlægssedlen omhyggeligt og følg dyrlægens anvisninger til receptpligtige lægemidler.

Hvad gør jeg hvis flåtens hoved sidder fast, efter jeg har fjernet den ?

Det sker ofte at stykker af flåten sidder fast i hundens hud, efter man har fjernet den. Der kan derefter være en let lokal betændelse i huden, der afstøder delene. Huden bliver rød og lidt opsvulmet, det er normalt ikke farligt. Du kan rengøre huden med klorhexidin og forsøge at fjerne eventuelle resterende dele væk, ellers kommer de ud af sig selv efter et par dage.

Kilde: FirstVet
Artiklen er lagt online d. 07-10-2021 01:08:56 og sidst opdateret d. 08-10-2021 16:31:26