Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Aktive hunde er glade hunde
Mange problemer med hunde opstår, fordi vores hunde keder sig og er understimulerede. Dyr i naturen bruger en meget stor del af deres tid på at finde føde. Og undervejs må de tit løse små opgaver for at få fat i maden. En smart ulv går f.eks. ikke forbi en død mus, bare fordi musen tilfældigvis ligger under en væltet træstamme. Den ruller træstammen væk og æder musen.

Vores hunde derimod er ofte alene i 8 til 10 timer om dagen. De får maden serveret på faste klokkeslæt i nyvaskede madskåle. Og skulle de møde et problem i dagligdagen, løser vi det velvilligt for dem. En nem måde til at give vores hunde et mere aktivt liv er at smide madskålen ud og lade dem arbejde for maden.

Ikke bare hunde med adfærdsproblemer har godt af at arbejde for maden. Hunde uden problemer får også et langt bedre, sjovere og mere meningsfuldt liv, når de får dækket deres naturlige behov for at arbejde. Også os mennesker opnår en række fordele. Vi forebygger adfærdsproblemer, opbygger lederskab på en hensigtsmæssig måde og giver i det hele taget vores hunde et bedre liv – et rigtigt hundeliv.

Når man lader sin hund arbejde for maden, skal man droppe den traditionelle fodring 1–2 gange om dagen. Giv i stedet hunden mad 8 til 10 gange om dagen i små portioner. Det er en god idé at veje hundens mad til hele dagen op om morgenen eller aftenen. Så ved man, hvad hunden har fået.

At søge mad, ting og mennesker giver mening for alle hunde. Netop hundens lugtesans og evne til at arbejde med næsen er noget af det mest fascinerende ved hunde.

En meget ligetil søgeopgave er at kaste en del af maden ud på græsplænen, på køkkengulvet og lignende. I starten bør maden være let at finde, men når hunden har fanget idéen, spreder man det gradvis mere og mere. En anden del af maden kan gemmes indenfor. Luk hunden ud af stuen, mens du placerer godbidder rundt omkring. Hvis du lægger godbidderne både oppe og nede, bliver det vanskeligere for hunden. Det kan være på fodpanelerne, fjernsynsfoden, på stole osv. - kun fantasien sætter grænsen.

Bragt i samarbejde med Jubii Hundenyt.
Artiklen er lagt online d. 12-11-2002 13:23:46 og er ikke opdateret siden den blev lagt online