Start Tilmeld link Nyeste sider Top links Artikler (205) Info

Sit øvelsen

At lære hunden at sitte er ofte det første man kaster sig ud i, og det er en ganske fornuftigt.

Når du træner øvelsen skal du have hunden foran dig. Tag en godbid i den ene hånd, og lad hunden fange færden af godbidden. Giv kommandoen "sit" og langsomt fører du hånden med godbidden hen over hovedet på hunden. Hunden vil følge din hånd, og til sidst sætte sig ned. Det er en helt naturlig reaktion fra hvalpen side at sætte sig ned i denne situation, hvorfor denne øvelse ikke bør volde de store problemer.

Når hvalpen sætter sig ned roser du den og giver den godbidden.

Efterhånden som hunden bliver sikker i øvelsen øges sværhedsgraden. Du kan begynde at træne steder, hvor hunden enten bliver forstyrret af andre elementer, f.eks. mennesker, biler, andre hunde m.m. Ligeledes kan du begynde at træne hunden i at udføre øvelsen, når du giver kommandoen på afstand. Begynd med en armslængdes afstand, og langsomt øger du afstanden.

Husk at give hunden fri, når øvelsen er afsluttet.

Du vil med fordel kunne træne sit, dæk og stå-øvelserne samtidigt med hunden. Det foregår ved at du fører hunden gennem øvelserne efter hinanden, uden at give hunden fri mellem øvelserne. En naturlig rækkefølge vil være først at bede hunden om at sitte, dernæst dække og afslutte med stå. Efterhånden som hunden bliver mere sikker i øvelserne, kan du ændre rækkefølgen og/eller lægge flere øvelser ind i denne del af træningen, f.eks. at give pote og halse.

Kilde & © copyright: Hundepsykolog Brian Honoré Winther
Hjemmeside: www.problemhunden.dkLinkroulette

Superhund tilbyder professionel hundetræning både som holdundervisning og enetimer samt adfærdsbehandling.

Superhund - Center for Hundeadfærd

Tilfældige artikler

Sterilisering og hormonbehandling hos hunhunde

Der kan være forskellige grunde til, at man ikke ønsker at ens hunhund kommer i løbetid: Det kan være for at undgå besværet som en løbetid medfører i form af tiltrækning af hanhunde, for at u

Annonce