Start Tilmeld link Nyeste sider Top links Artikler (205) Info

Lær hunden at blive renlig

Mens den er helt lille, vil en hvalp besørge, hver gang tæven slikker den på bugen og omkring kønsdelene. Derefter vil tæven fjerne hvalpens efterladenskaber. Senere vil hvalpen søge væk, når den skal besørge. Denne reaktion er en naturlig del af hvalpens udvikling, da hunde normalt ikke besørger, der hvor de opholder sig. Der er dog forskel mellem forskellige hunderacer på, hvor hurtigt denne adfærd udvikler sig. Når hvalpen har besørget et bestemt sted nogle gange, vil den opsøge samme sted, hver gang den skal besørge. Desuden vil den foretrække at besørge på samme underlag fra gang til gang.

Du kan ikke forvente, at din hund er renlig, når du får den hjem. Du skal lufte hunden, hver gang den har sovet, spist, drukket eller leget, da den ofte har behov besørge, når den har gjort dette. Hunde går søgende rundt og snuser, før de besørger. Du skal derfor også gå ud med hunden, når den opfører sig på denne måde, eller når den går hen til døren. På den måde lærer hunden, at den skal besørge udenfor. Du bør aldrig lade hunden besørge i rendestenen eller på fortovet, så den vænner sig til dette. Hvis du konsekvent kun lader den besørge på jord eller græs, vil den selv efterhånden kun gøre det dér. Medbring altid nogle plasticposer, når du lufter hunden, så du kan samle hundens afføring op, når den har besørget. Du kan købe plasticposer specielt til dette formål.

Hvalpe besørger oftere end voksne hunde. Du skal derfor være opmærksom på hvalpen, så den kan komme ud, hver gang den har behov for det - også når familien har gæster. Du kan ikke forvente, at en hvalp kan holde sig i flere timer.

Kilde: Dyrenes-Beskyttelse.Linkroulette

Tåsinge Hundepark er et træningscenter for familiehunde, hvor alle hunde er velkomne uanset køn, alder og race. Besøg os søndage kl. 13-15.

Taasinge-hundepark.dk

Tilfældige artikler

Jalousi

Wilma har i mange år været husets naturlige midtpunkt. Et højtelsket medlem af familien, der var med i alt, hvad den foretog sig. Et trygt og godt hundeliv med kærlighed, motion og mad til tid

Annonce