Start Tilmeld link Nyeste sider Top links Artikler (205) Info

Forskel på hunde - og kattemad ?

Ja, der er betydelig forskel på hundemad og kattemad. Katte har behov for langt mere protein
(æggehvidestof) end hunde, så derfor er der ofte omkring 30% protein i kattemad, mens der i hundemad ikke er mere end 15-18%. Yderligere mangler der ofte et stof, der hedder Taurin i hundemad. Hunde danner selv dette stof, mens katte ikke selv kan danne stoffet.

Så hvis en hund udelukkende lever af kattemad, vil den få alt for meget protein, hvilket kan give problemer med huden, og måske også med lever og nyrer. Hvis en kat udelukkende lever af hundemad, vil den få alt for lidt protein, det vil gøre den svag og uoplagt, den kan få muskelsvind, og i det hele taget blive sløj.

Yderligere vil den kunne komme til at mangle Taurin, der på lang sigt vil gøre, at den mister synet, idet nethinden tager skade af Taurinmangel. Så der er gode grunde til, at katte skal have kattemad og hunde hundemad.

Kilde: Fagdyrlæge Finn Boserup.Linkroulette

Mit navn er Karen Lyckegaard. Jeg er uddannet professionel hundefrisør. Jeg glæder mig til at soignere og forkæle din firbenede ven.

Sønderborg Hundesalon

Tilfældige artikler

Øjensygdomme hos hunde

Mange øjensygdomme hos hunde og katte er alvorlige og medfører desværre ofte tab af synet eller øjet. En rigtig diagnose og en effektiv behandling på et tidligt stadium er ved mange øjensygdomme

Annonce