Hunde til salg
Statistik lige nu
Godkendte links: 1231
Ventende links: 3
Låste links: 0
Kategorier ialt: 75
Artikler: 211
Galleri: 10
Update: 22


Artikler
Kennelhoste
Kennelhoste er ikke nogen ukendt virus og den er meget smitsom og betyder at hunden kan pådrage til kennelhoste, når den er sammen med andre hunde - evt. på træningspladser og på de store indendørs udstillinger. Virus angriber specielt struben og giver anledning til en hul og tør hoste. Hosten kommer som regel i anfald af 10-15 host.

Anfaldet afsluttes som regel med et forsøg på brækning, hvor der kan komme lidt hvidt skum eller slim med op. Mellem disse anfald er hunden kvik og frisk, spiser og opfører sig helt normalt. Kennelhoste kan ikke behandles, men går i reglen over af sig selv, men hunden smitter andre medens den hoster og bør derfor isoleres fra omgang med andre hunde i 1-2 uger - der er jo ingen grund til at sprede smitten når det kan undgås. Ofte kan det dog være nødvendigt med en lindrende behandling i form af hostesaft og en kodymagnyl i nogle dage.

Ved infektion hos hvalpe, svage og ældre hunde vil det måske være tilrådeligt at give antibiotika for at forhindre, at andre infektioner støder til. Det kan f.eks dreje sig om lungebetændelse.
Artiklen er lagt online d. 12-11-2002 13:48:14 og sidst opdateret d. 15-09-2021 00:22:53